Over ons

Maritiem evenement met een missie

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs). De Tall Ships Races leveren ieder jaar een indrukwekkende schouwspel voor het publiek op, maar is op de eerste plaats een maritiem evenement met een missie: de persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. Organisator is de stichting Sail Training International, waaraan de officiële status van charitatieve instelling ie toegekend. Tijdens en in de aanloop naar de Tall Ships Races 2022 werkt de stichting weer nauw samen met Tall Ships Races Harlingen en de Frisian Tall Ships Club.

Frisian Tall Ships Club, een netwerk met een visie en een missie

De Frisian Tall Ships Club is een gelegenheidsnetwerk met één stip op de horizon: de Tall Ships Races 2022. In onze visie verdienen zoveel mogelijk jongeren de kans om in een internationale setting ervaringen en vaardigheden op te doen, die ze voor de rest van hun leven van pas komen. Het is onze missie ervoor te zorgen dat een maximaal aantal Nederlandse jongeren die kans kan verzilveren. Dit is wat wij doen:

  • krachten bundelen en verbindingen leggen door bedrijven en organisaties te betrekken bij de doelen van de Tall Ships Races Harlingen 2022;
  • kennis en middelen verzamelen om voor zoveel mogelijk jongeren traineeplaatsen aan boord van een van de Tall Ships mogelijk te maken;
  • ondersteuning bieden aan de voorbereiding en uitvoering van een groots maritiem festijn in Harlingen, rond de Tall Ships Races 2022.

Tall Ship Races 2018
Admiraliteitsjacht op weg naar een voor anker liggende vloot Ludolf Bakhuysen, 1641 – 1708

Wat bieden wij

De Frisian Tall Ships Club nodigt alle bedrijven, onderwijsorganisaties, lokale overheden en maatschappelijke instellingen als de Lions en Rotary uit om zich bij ons netwerk aan te sluiten. Dit kan al met een eenmalige bijdrage van € 1.500,-. Om de drempel laag te houden en ook kleinere ondernemers te verwelkomen, kan het lidmaatschapsgeld ook in jaarlijkse termijnen van € 500,- worden voldaan. Je bent hiermee voor drie jaar verbonden aan het meest dynamische (en gezellige) netwerk van Nederland. Leden krijgen veel terug:

  • gratis deelname aan 10 bijzondere netwerkevenementen, verdeeld over de drie aanloopjaren;
  • de mogelijkheid om telkens twee introducees mee te nemen;
  • een commerciële voorrangspositie bij het verdelen van opdrachten rond de voorbereiding en uitvoering van het evenement;
  • het eerste recht bij sponsordeals en relatie-activiteiten tijdens het evenement;
  • een vermelding op onze website.

Samen sterk!

Wij roepen ondernemers, bedrijven, zakenclubs en culturele instellingen op om zich aan te sluiten. Het idee is simpel, samen staan we sterk! Voor jongeren uit heel Nederland die als trainee aan boord van de grootste en mooiste schepen ter wereld hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen en internationale vriendschappen voor het leven kunnen sluiten.

Sluit u aan!

Mail voor meer informatie naar: info@harlingensail.com of neem contact op met een van onderstaande bestuursleden van de Frisian Tall Ships Club.

Bestuur Frisian Tall Ships Club

Johan Schikker (voorzitter)
Jan Reier Arends (vice-voorzitter)
Jouke Frieswijk
Reinier Jansen
Franke Twerda
Milan Grijmans

Onze leden

Webwijs

Boyd Vervat

van der Ploeg Schilderwerken

Michel van der Ploeg

Hotel Zeezicht

Tessa en Jenny Postma