FRISIAN TALL SHIPS CLUB ONLINE BIERPROEVERIJ GROOT SUCCES

Donderdag 18 februari was de eerste editie van een Online Bierproeverij voor de FTSC leden en hun gasten. Boven verwachting waren er ruim 65 aanmeldingen!

Om 20.00 uur heette FTSC-voorzitter Johan Schikker iedereen van harte welkom voor deze informele avond, in het bijzonder:

 • Burgemeester Roel Sluiter (FTSC-erelid) en wethouder Paul Schoute van de gemeente Harlingen
 • STI-board member de heer Robin Snoeck Hurgronje
 • Voorzitter VBZH Bruine Vloot de heer Paul Scheffer 
 • FTSC leden met hun gasten/kandidaat leden.
 • Voorzitter Stichting Harlingen Sail, Jan Reier Arends
 • Projectdirecteur Stichting Harlingen Sail, Lieuwe Krol

Onze FTSC leden 1 Ocean (LISA maritieme community -digitaal platform) met Gert Jan Huisink – Pelle de Jong en Havenbrouwerij Het Brouwdok met Jan-Sjoerd de Vries, hebben deze avond mede mogelijk gemaakt. Gert Jan verzorgde de techniek en had de touwtjes strak in handen. Het kennismaken met de 4 verschillende biertjes die bij de deelnemers waren thuisbezorgd werd op een geanimeerde en deskundige wijze door Jan-Sjoerd ingeleid.

Tijdens het proeven van het bier werd de groep willekeurig in kleinere groepjes verdeeld, waardoor er op persoonlijk niveau gesprekken konden worden gevoerd.

Voorzitter Jan Reier Arends van Stichting Harlingen Sail informeerde de leden en gasten, tussen de biertjes door, over de huidige stand van zaken met betrekking tot de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Hoewel de eerste aanmelding van een Tall Ship voor 2022 al binnen is, is het groene sein voor het evenement nog niet gegeven. De overkoepelende organisatie Sail Training International (STI) is druk doende diverse scenario’s uit te werken om doorgang zo veel mogelijk zeker te kunnen stellen.

Lieuwe Krol stelde zich vervolgens voor aan de leden. Als nieuwe projectdirecteur is hij op dit moment drie dagen per week aan de slag voor Harlingen Sail. De belangrijkste aandachtspunten zijn voor nu en de komende maanden het subsidietraject bij de provincie Fryslân, het opzetten en uitrollen van een marketingcommunicatieplan en de start van de sponsorwerving. In het kader daarvan kan Lieuwe melden dat er intussen de eerste gesprekken met een potentiële hoofdsponsor zijn gevoerd en dat hij hoopt deze op 1 april a.s. te kunnen presenteren. Dat is sowieso een belangrijke datum, omdat dan de traineewerving van start gaat, het Tall Ships Experience Center wordt geopend en er wordt een Vriendenprogramma voor particulieren gelanceerd. Lieuwe geeft aan dat jullie op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkelingen in een volgende nieuwsbrief en sluit zijn verhaal af met het uitspreken van de hoop dat hij jullie binnenkort live kan ontmoeten.

Het FTSC-ledenbestand voor aanvang van de avond stond op 94 leden, de doelstelling is minimaal 150 leden. We zien ieder FTSC lid als een Ambassadeur van onze prachtige club, die aangemoedigd wordt om binnen zijn of haar eigen netwerk relaties te benaderen om ook lid te worden. Op deze wijze hopen we snel ons streefgetal te bereiken.

Ten behoeve van de werving hebben wij onze FTSC brochure bijgevoegd.

De online avond was voor zeker 8 gasten aanleiding om aan te geven ook lid te gaan worden:

 1.   Camping Zeehoeve, Lammert Kleefstra
 2.   Dock Legal, Marcel Verhagen
 3.   Aegir Marine, Ruud Muis
 4.   ROG Shiprepair, Martin van der Leest
 5.   Bureau M-DM, Birgitte Janssen

100. Spijkerman Evenementen, Carlo Spijkerman

101. CNZ Marine, Andre Miedema

102. Kroes Marine Projects, Jan Kroes

Kortom, we kunnen terugzien op een gezellige en geslaagde avond, die zeker in april 2021 een vervolg gaat krijgen!

Dank aan onze FTSC leden en sponsoren van deze avond, 1 Ocean en Het Brouwdok.